Activiteiten gaan weer van start

Vanaf donderdag 1 september gaan de activiteiten weer van start.

De startdata zijn:
- Zondag 4 september 2016 Jemmerhout (maandelijks)
- Maandagavond 05-09-2016 Sjoelen (wekelijks)
- Maandagavond 12-09-2016 Rolstoeldansen (wekelijks)
- Donderdagavond 01-09-2016 Darten(wekelijks)
- Donderdagavond 1-09-2016 Klaverjassen (Iedere 1e en 3e donderdagavond van de maand)
- Vrijdagavond 02-09-2016 BINGO(Iedere 1e vrijdagavond van de maand)

U bent van harte welkom

 
Jemmerhout
4 September weer Jemmerhout

 
 
WijkKlikEmmerhout verbindt de mensen in emmerhout

WijkKlikEmmerhout heeft als doel mensen in de wijk Emmerhout met elkaar te verbinden, door hen stapje voor stapje digitaal de weg te wijzen. Het is bewezen dat digitale vaardigheden leren, de gezondheid en welzijn in belangrijke mate verbetert en het gevoel van eigenwaarde verhoogt. Deze vaardigheden worden aangeleerd door vrijwilligers. Sommigen zijn ooit bij WijkKlikEmmerhout begonnen als cursist en geven nu hun kennis door. Deze vrijwilligers zijn goud waard!

Meer lezen klik hier

 
 
Door de voorzittersbril

Positieve ontwikkelingen komen niet zomaar. Daar moet je hard voor (samen)werken. Neuzen dezelfde kant op en vanuit een gedeelde visie aan de slag, bijvoorbeeld met de vele ideeën die zijn opgehaald tijdens de brainstorm...! Dus, werk aan de winkel, genoeg te doen! Doe je mee!? Klik HIER en lees het hele verhaal.
18 juli 2016

 
 
Nieuwe bedrijfsleider stelt zich voor

Hallo allemaal,

Mijn naam is Anton Bardie, ik ben 37 jaar en woon samen met mijn vriendin en onze trouwe bruine labrador in het esdorp Schoonloo. Ik woon al mijn hele leven in Schoonloo en het vrijwilligerswerk is mij met de 'paplepel ingegoten'.

Op 11 juni jl.  heb ik kennis gemaakt met een groot deel van de vrijwilligers van 'Op eigen Houtje'. Een club van mensen waar ik energie van krijg en er echt voor willen gaan. Ik hoop dat ik samen met alle betrokkenen een positieve bijdrage kan leveren aan het succes van het Bewonersbedrijf.  Ik heb er in ieder geval veel zin in.

14-06-2016

 
Nieuwe bedrijfsleider Op Eigen Houtje inmiddels aan de slag

In de jongste editie van Wijkberichten Emmerhout heb ik de wijk bijgepraat over het BewonersBedrijf. Dat bericht is begin mei geschreven. Echter, bij het uitkomen medio juni was het (gelukkig!) alweer achterhaald. Inmiddels is het ons als bestuur namelijk gelukt om een bedrijfsleider te vinden. Iemand die  commercieel onderlegd is en tegelijkertijd veel ervaring heeft in vrijwilligerswerk m.n. als het gaat om leefbaarheid. Het nieuwe gezicht van het BewonersBedrijf is Anton Bardie uit Schoonloo. 
Trijntje Hummel en ik hebben alle vertrouwen in de capaciteiten en kwaliteiten van Anton en zien uit naar een vruchtbare samenwerking!

Tenslotte: het bestuur bestaat momenteel uit twee personen. We zoeken versterking uit de wijk! Vind je het leuk om mee te denken over het BewonersBedrijf en hoe deze ten dienste van Emmerhout kan functioneren? Mail naar voorzitter@opeigenhoutje.info.

(Meer info over de bestuursvacatures vind je hier....).

Wil je liever de handen uit de mouwen steken voor de wijk en vooral actief meewerken in het BewonersBedrijf? Mail naar zakelijkleider@opeigenhoutje.info en meld je als vrijwilliger aan!

Marlies Zeeman
voorzitter BewonersBedrijf Op Eigen Houtje

 
Vrijwilligers werk doen?

Lijkt het u leuk om vrijwilligerswerk te doen bij het BewonersBedrijf? Kom dan eens vrijblijvend langs om te zien of het iets voor u is. Vacatures die op het moment openstaan zijn:

* straatlegger, voor het aanleggen van een terras

* assistent kok

* medewerker voor tuin onderhoud

* schoonmaken, met name voor de toiletgroepen

* medewerker bediening

 
 
Bedrijfsruimte te huur: nu of nooit!

Altijd al bedrijfsruimte willen huren in je eigen wijk? Pak dan nu je kans!
BewonersBedrijf Op Eigen Houtje heeft ruimte te huur (56 en 70m2).
Bel voor meer informatie tel. 229280 of mail naar.zakelijkleider@opeigenhoutje.info.

Stichting BewonersBedrijf Op Eigen Houtje is gevestigd in vm. basisschool De Tondel, Lemzijde 87-88.
Op Eigen Houtje is een zakelijke onderneming met een maatschappelijk hart en is een ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Op Eigen Houtje wordt gerund door bewoners vóór bewoners.

12-05-2016

Naar de foto's

 
Door de voorzittersbril (April 2016)

31 maart heb ik ‘ja’ gezegd tegen het voorzitterschap van BewonersBedrijf Op Eigen Houtje in de wijk Emmerhout van mijn woonplaats Emmen. In de wetenschap dat dit een intensieve vrijwilligersbaan zou zijn, ben ik evenwel met veel enthousiasme deze nieuwe uitdaging aangegaan.

Met mijn jarenlange ervaring in het vrijwilligers(bestuurs)werk en daarbij mijn grote passie voor...

02-05-2016

 
Dankwoord en nieuw bestuur stelt zich voor

Na de berichtgeving over de jongste ontwikkelingen in het BewonersBedrijf stelt het nieuwe bestuur zich via deze weg graag aan u voor. Maar dat doen we niet zonder eerst nadrukkelijk onze dank en waardering uit te spreken naar een aantal mensen.

In de eerste plaats is daar het bestuur van het eerste uur: Ina Hofsteenge, Jaap Meulman, Boudewijn Swiebel, Astrid Bos-Grootjans. Zij hebben vanaf het begin enorm veel tijd gestoken in het BewonersBedrijf en zonder hun inzet zou Op Eigen Houtje nooit van de grond zijn gekomen!
Ook willen we langs deze weg interim bestuurder Ton Sleeking hartelijk bedanken voor zijn inzet. De afgelopen 7 maanden heeft hij veel werk verzet, waardoor er nu een fundament is gelegd waarop het nieuwe bestuur verder kan bouwen.
Een bestuur van twee personen, dat is - op zijn zachts gezegd - niet de meest wenselijke situatie. We hopen dan ook dat we snel versterking van bestuursleden uit de wijk krijgen! Voor meer informatie kunt u mij altijd een mail sturen of telefonisch contact opnemen.

Marlies Zeeman
Voorzitter BewonersBedrijf Op Eigen Houtje
voorzitter@opeigenhoutje.info 
06-23924960

18-04-2016

 

Marlies Zeeman
Ik ben Marlies Zeeman, 45 jaar oud, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik woon in de wijk Bargeres en ben daar actief als bestuurslid van de wijkvereniging.

Ik ben verder eigenaar van organisatieburo 'Marlies ontzorgt' waarmee ik evenementen organiseer, zoals inspiratiedagen voor vrijwilligers. Tevens ben ik bezig met het promoten van bewonersinitiatieven in Emmen.

Als actieve bewoner heb ik de ontwikkelingen rondom het Bewonersbedrijf vanaf het prille begin met interesse gevolgd. Ik vond het dan ook spijtig om te vernemen dat e.e.a. niet goed ging. Ik ben door Johan Baltes, voorzitter Raad van Advies benaderd om te overwegen voorzitter te worden en na enkele gesprekken en enige bedenktijd heb ik besloten het voorzitterschap te aanvaarden.

Ik zie kansen voor het BewonersBedrijf, mits we ons met z'n allen ervoor inzetten om de slag te maken naar een zakelijke onderneming, waar bewoners uit de wijk graag komen. Ik zal hier naar mijn kunnen graag een steentje aan bijdragen en hoop met mijn optimistische levensvisie een positieve inbreng te hebben in Op Eigen Houtje. Ik ben van plan met enige regelmaat in Op Eigen Houtje aanwezig te zijn, dus hopelijk tot spoedig ziens!

Marlies Zeeman, voorzitter Op Eigen Houtje

 

Trijntje Hummel
Mijn naam is Trijntje Hummel, 51 jaar en woonachtig in Klazienaveen. In het dagelijks leven ben ik Controller/Hoofd Administratie bij Fuhler B.V. een bedrijf dat werkzaamheden en projecten uitvoert op verschillende terreinen waaronder Grond-, Weg- en Waterbouw, Milieu en Recycling.

Daarnaast ben ik sinds 2014 namens de PvdA Raadslid in deze prachtige gemeente. Ik maak deel uit van de Raadscommissie Wonen & Ruimte en houd me bezig met onderwerpen over de Fysieke Leefomgeving waaronder wonen en milieu. Ik ben o.a. woordvoerder op het winddossier.

Net als Marlies ben ik enkele weken geleden door Johan Baltes, voorzitter van de Raad van Advies van Op Eigen Houtje, benaderd met de vraag of ik wilde nadenken over een bestuursfunctie, en in mijn geval specifiek de functie van penningmeester. En dat ik me nu voorstel wil zeggen dat ik ja heb gezegd.

Het Bewonersbedrijf past binnen de ontwikkelingen van de veranderende overheid. Bewonersbedrijf Op Eigen Houtje is van en voor de inwoners van de wijk Emmerhout. Dat betekent dat de bewoners belangrijke spelers zijn om het bewonersbedrijf tot een succes te maken. Zij kunnen ervoor zorgen dat er samenhang is tussen de verschillende groepen inwoners en dat het bewonersbedrijf een centrale plaats inneemt in de wijk.

Ik heb alle vertrouwen in het bestaansrecht van het Bewonersbedrijf als we er met z’n allen voor willen gaan om de kansen die er zijn ook daadwerkelijk te benutten.

18-04-2016

 
Activiteiten voor 2016

Sjoelclub De Houtenweg, iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur Kosten € 2,50

Rolstoeldansgroep De Dansende Wielen, iedere maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur Kosten deelname in overleg

Iedere 1e en 3e donderdagavond van de maand Klaverjassen, aanvang 19.00 uur tot 22.00 uur Kosten € 2,00

Iedere 1e vrijdagavond van de maand BINGO aanvang 19.30 tot 21.30 Kosten € 1,00 per kaart

Ook iedere donderdagavond darten, kosten € 1,50 van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Iedere laatste zondag van de maand Jemmerhout Open Podium, aanvang 15.00 uur gratis entree, pa, drumstel, microfoon en versterkers aanwezig.

Hou ook de Aktiviteiten agenda aan de rechterkant in de gaten

 
 
Mantelzorgcafé
initiatiefgroep Contactpunt Mantelzorg EmmenOost.

Het 1e Mantelzorg café is in september gehouden, o.a. i.s.m. contactpunt mantelzorg Emmen Noord. Daaruit is een initiatiefgroepje mantelzorg ontstaan. 

Met veel enthousiasme heeft de initiatiefgroep in december een feestelijke bijeenkomst (maaltijd) georganiseerd.
Tijdens deze maaltijd zijn er suggesties gedaan voor het jaarprogramma 2016. Het jaarprogramma 2016 is nu vastgesteld.

Klik hieronder op meer voor het prgramma 2016

 
Boekingsformulier beschikbare zalen en onze prijslijst

Heeft u iets te vieren: Een verjaardag, een trouwpartijtje, of een kinderfeest?

Wij bieden de mogelijkheid een zaal te huren; ook voor vergaderingen kunt u uitstekend bij ons terecht.

Klik hier voor onze prijzen.

 

                      

 
*

Webmaster van deze website is

© Opeigenhoutje 2014-2016

 

 
Eetzaal De Tondel
MENU WEEK 34/35

Komt u ook heerlijk dineren bij Opeigenhoutje De Lemzijde 87-88

Klik hier voor de uitgebreide kaart
 

De kok gaat Maandag 29 augustus voor u maken: 

Gekookte Aardappel, Bloemkool met kaassaus en Kipfilet

Eet smakelijk, 

U kan reserveren op  0591-229282

Afhalen kan natuurlijk ook, bel dan vroegtijdig zodat onze kok er rekening mee kan houden!

Lunchen is ook mogelijk in Opeigenhoutje. We hebben diverse luncharrangementen voor groepen. Bel ons voor de mogelijkheden en/of voor uw reservering.

 
Wat we doen

BewonersBedrijf Op Eigen Houtje is een stichting waar bewoners van de wijk Emmerhout een onderneming opzetten.

We hebben als doel om onze buurt economisch, fysiek en sociaal te helpen ontwikkelen.

 
.

Beste mensen TeaLoveSpices is vanaf nu ook open op elke dinsdag 13:00 – 16:00 En op donderdag 09:31- 12:30 voor mensen in de buurt die onze producten willen kopen, u bent van harte welkom. Wij zijn gevestigt in het bewonersbedrijf opeigenhoutje aan de Lemzijde 87/88.

Met vriendelijke groet,
Sumitra Naren

 
 
Klik op het plaatje voor de:

Activiteiten

 
 
Jemmerhout
Alle sessie's van Jemmerhout

Fotoboek van Jemmerhout 

Voor de foto's klik  HIER

 
Sjoelen
Sjoelclub de houtenweg gaat voor gezellig samenkomen

Elke Maandagavond is er sjoelen in het bewonersbedrijf Op eigen Houtje.
Het afgelopen jaar is het aantal leden goed gegroeid, om dit jaar weer meer sjoelbakken in gebruik te nemen zoeken we naar meer leden die op de maandagavond mee willen spelen, eerste keer meespelen is natuurlijk gratis.

Sjoelclub de Houtenweg
Elke maandag van 19:30 tot 21:30 uur.
Kosten: 2,50 euro pp (eerste keer gratis) Consumpties zijn voor eigen rekening.
Lemzijde 78/88 Emmerhout

Voor de video klikt u op meer.

15 februari 2016

 
Terugkerende activiteiten voor alle bewoners van Emmerhout

In Tapiola

Elke maandag van 13:00 tot 16:00 kunt u terecht in het REPAIR CAFÉ

In de maand agustus is er géén repaircafé!

In Tapiola

Opeigenhoutje.info sjoelenSjoelen  Elke maandag 19.30 - 21.30 uur.
Deelname € 2,50
consumpties voor eigen rekening 
(geen pin aanwezig)

 

Voor alle informatie kan u terecht bij:

  Ina Hofsteenge

Tel: 06-273223586

Klik hier voor filmpje sjoelen voor een prijs

Sjoelclub de Houtenweg is op zoek naar nieuwe leden

 

 

Klaverjassen

 

De kaartavond heeft nu een zomerpauze wij houden u op de hoogte waneer we weer van start gaan.

 

Bingo op de eerste vrijdag van de maand. 

 

 
Wandelen
Wandelen

Elke dinsdagmorgen kunt u deelnemen aan een wandeling van 09.30 tot 10.30 uur vanaf het BewonersBedrijf. Na de wandeling kunt u een heerlijk kopje koffie nuttigen.

De wandeling wordt gedaan onder leiding van Marietje Soenveld.

 
Darten
Dartclub Emmerhout

DCE (dart club emmerhout) gaat voor gezellig samenkomen, nieuwe spelers kunnen zich melden via André bloemberg en Rodney Bergsma, zij geven natuurlijk ook alle informatie.

Tel:0637474708
Tel:0615235548

 
Overige activiteiten
leven op z'n spaans

                  

Geen zware grammatica lessen, Speelse pedagogiek in een prettige sfeer
Coaching en ondersteuning buiten de les, Voordelig en gezellig samen leren!

 
Knutselen
Knutseltijd!!

Laden...